Efendić o Radončiću: Ne može srpski špijun u Predsjedništvo

Vijesti 10. apr 201712:23 > 12:39
N1

Semir Efendić načelnik najmnogoljudnije sarajevske općine na zvaničnom Facebook profilu poručio je da će se lično boriti da Fahrudin Radončić ne postane član Predsjedništva BiH.

Efendić je komentarisao televizijsko gostovanje lidera SBB-a koji je najavio kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

“Prije otprilike mjesec dana Fahrudin Radončić, gostujući kod Duške Jurišić, najavljuje kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegvoine, po treći put. U istoj emisiji, ničim izazvan, ali nimalo slučajno, spominje mene, govori kako sam ja navodno za podjelu države, spominje moju posjetu Mostaru prije godinu dana gdje sam govorio na tribini Asocijacije mladih. U članku “The Bosnia Times-a” od prošlog vikenda sve se to ponavlja, a znamo da je Nedžad Latić čest gost na stranicama Avaza gdje ga se predstavlja kao “uglednog bošnjačkog publicistu i novinara” iako svi znaju da on to nije”, napisao je Efendić.

On je kazao da će lično učiniti sve da Radončić ne bude izabran za člana Predsjedništva BiH.

Radončić osjeća da bi u njegovoj namjeri da postane bošnjački član Predsjedništva BiH ja mogao biti smetnja. I u pravu je. Iako se ja nemam namjeru kandidovati za tu poziciju, učiniću sve da ni on ne bude taj. Jednostavno, ne može bošnjački član Predsjedništva biti srpski špijun i ko zna čiji još, te čovjek koji etnički uopće nije Bošnjak. Namjerno nisam htio reagovati na to Radončićevo spominjenje moga imena iako sam znao šta njega brine. Čekao sam da vidim slijedeći korak i to se desilo brzo preko njegove špijunske bratije Šimića, Latića i ostalih. Neka oni te svoje igranke prave negdje drugo, ali u Novom Gradu sigurno neće”, smatra načelnik Općine Novi Grad.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.