Sarajevo Taxi: Nelegalni prevoz poprima velike razmjere

Vijesti 10. apr 201713:10 > 13:14
Fena/Ilustracija

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo danas na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu sprovodi akciju suzbijanja nelegalnog prevoza putnika.

Prema riječima Alme Bečirović, sekretara Udruženja Sarajevo Taxi, akcije se sprovodi i prema žalbi Sarajevo Taxija, ali i drugih prevoznika u Kantonu Sarajevo.

Nelegalni prevoz putnika poprima velike razmjere, jer su svakodnevno na ulicama stotine kombija i privatnih vozila koje rade na crno. Žalbe su uputili i GRAS i Centrotrans, a i građani su primjetili ovu pojavu“, rekla je Bečirović.

Ona je istakla da ‘Sarajevo Taxi’ već dugo vremena apeluje prema Kantonalnoj inspekciji i MUP-u KS jer je primjećeno da se oznake ovog udruženja stavljaju na privatne automobile bez ikakve dozvole.

Zna se ko je važeći taxi prevoznik na području Kantona Sarajevo“, dodala je Bečirović i naglasila da današnja akcija nije samo suzbijanje nelegalnog prevoza, već i nelegalnog rada jer od takvih radnji samo profitiraju pojedinci, a ne grad, kanton i država.

Sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu za N1 su kazali da je riječ o kontrolama rutinskog tipa koje provode Kantonalna uprava za inspekcijske poslove i Kantonalna policija.

U tom smislu provode se redovne akcije kontrole kada je riječ o iznajmljivanju vozila, a posebno se kontroliraju kombi prevoznici koji operiraju sa sarajevskog aerodroma“, naveli su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.