Tuga i suze na odavanju počasti stradalim studenticama

Vijesti 10. apr 201722:27 > 22:32
N1

Počast studenticama Selmi Agić i Editi Malkoč odata je i večeras u vrijeme i na mjestu tragične saobraćajne nesreće.

Studenti i profesori Filozofskog fakulteta u Sarajevu danas su polaganjem cvijeća na mjestu stradanja odali počast studenticama Selmi Agić i Editi Malkoč koje su prije pola godine tragično preminule u saobraćajnoj nesreći, a na mjestu nesreće – počast studenticama odata je i večeras.

“Ljudi koji nisu u mojoj koži ne znaju kako je to. Tužno je na mjestu gdje su stradale. Sudu i tužilaštvu bi da poručim da rade svoj posao, tužilaštvo je počelo – zahvalan sam im na tome. Uzdam se u ovu državu i sud”, kazao je otac jedne od nastradalih studentica večeras.

“Teško je odabrati riječi kojim bih utjelovila ovo što osjećam. Hvala studentima i građanima koji su ovo podržali. Ovo je odavanje počasti studenticama i njihovoj veličini, a dolazak na ovaj događaj je pružanje otpora prema disfunkcionalnom sistemu”, kazala je Lamija, jedna od organizatorica skupa.

U ulici Zmaja od Bosne 10. oktobra prošle godine u večernjim satima, Sanjin Sefić je vozeći automobil Golf VI brzinom od 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao. Time je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode.

Suđenje Sefiću je počelo 21. marta, a novo ročište je zakazano za 20. april. U slučaj su uključene još četiri osobe, a to su njegova sestra Sara Sefić (23), Dino Alić (30), Amar Salihović (25) i Saud Nišić (29).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.