Amir Zukić i ostali se izjasnili da nisu krivi

Vijesti 17. apr 201710:27 > 10:29
N1

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić izjasnio se danas u Općinskom sudu Sarajevo da nije kriv za krivična djela koja su mu stavljena na teret.

Radi se o krivičnim djelima udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, kao i protivzakonito posredovanje, te nedozvoljeno držanje oružja.

I Safet Bibić, Nedžad i Senad Trako te Ramiz Karavdić također su se izjasnili da nisu krivi. Oni se terete za ista krivičina djela kao i Zukić, osim nedozvoljenog držanja oružja.

Eseda Džananovića ista optužnica tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, a Seida Fazlagića zbog pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela. Oni su također negirali krivicu pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Zukić i Bibić se, prema navodima Tužilaštva, terete da su u toku 2016. godine organizovali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako, kao i Karavdić, te su pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u ”Elektroprivredi BiH”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.