Lažne dojave o bombama u Podgorici stigle iz BiH i Srbije

Vijesti 18. apr 201710:54 > 10:55
N1

U Podgorici je proteklih dana registrovano pet lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na ekskluzivnim lokacijama u tom gradu, a prema navodima crnogorskih medija, dosadašnja istraga ukazuje da su lažne dojave stigle iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Za sada se ne zna ko stoji iza uznemirujućih poziva, a policija Srbije i BiH provjerava ko su osobe koje su proteklih dana poslale pet lažnih dojava o bombama, prenosi Tanjug.

Posljednji poziv stigao je u petak u Hotel “Hilton”, i to dan kasnije nakon što je policija istim povodom intervenirala u Poslovnom centru “Capital Plaza”.

Primljene su i dojave o bombama u diskoteci Beagle, Tržnom centru “Delta City” i Hotelu “Hemera”.

Detaljnim policijskim pregledima utvrđeno je da su sve dojave bile lažne te da su stigle iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Brojevi s kojih su upućeni pozivi brzo su identifikovani. Crnogorska policija je odmah putem Interpola i međunarodne policijske saradnje mjerodavnim organima u tim državama dostavila zahtjeve za dobivanje potrebnih informacija radi procesuiranja tih osoba. Postupanje po našim zahtjevima u tim državama je u toku”, naveo je ranije crnogorski MUP.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.