Ismir Jusko za N1 pojasnio prirodu putovanja biznis klasom

Vijesti 18. apr 201715:26 > 15:39
Srna

Ismir Jusko, ministar saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovineedavno se u medijima pohvalio da štedi novac građana i odbija avionsku kartu u biznis klasi, ali dokumenti u posjedu N1 pokazuju da je ministar putovao i biznis klasom.

O tome ste danas mogli čitati na N1info.com, a nakon našeg teksta, reagirao je i ministar. On je u telefonskom razgovoru pojasnio o čemu se ovdje zapravo radi.

Ministar Jusko ne negira putovanja biznis klasom i tvrdi da su se ova putovanja desila u uvodna tri mjeseca njegovog mandata nakon čega je on shvatio, kako kaže, da je ta beneficija preskupa i da će je se odreći. Kad je riječ o putovanju na koje je potrošeno više od 23.000 maraka za četiri dana, ministar tvrdi da se to desilo četvrti dan mandata i da je sve bilo ranije dogovoreno.

Prokomentarisao je skupocjena putovanja biznis klasom svog zamjenika Saše Dalipagića i drugih savjetnika koji istovremeno idu na iste događaje i troše hiljade maraka za nekoliko dana. Rekao je da je o tome razgovarao sa zamjenikom i poručio mu da se to ne smije dešavati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.