Iz KJKP Rad za N1 potvrdili: Snijeg nas nije iznenadio

Vijesti 19. apr 201708:47 > 08:50
N1

Mirza Ramić, glasnogovornik KJKP Rad govorio je za N1 o aktuelnoj situaciji u glavnom gradu BiH uzrokovanoj velikim sniježnim padavinama.

“Očekivali smo snijeg. Nije nas iznenadio. Pripremili smo informaciju o zimskom održavanju, koje počinje 15 novembra, a završava 15 marta. Postoji mogućnost produženja naravno, a investitori – s kojima imamo ugovre dužni su da nam izdaju naloge. Dobili smo informaciju sinoć oko pola 12 da možemo izaći na teren”, pojasnio je.

On je za N1 kazao da je intenzitet snijega veći od najavljenog, budući da je palo između osam i 10 centimtetara snijega, čiste se dijelovi grad prvog i drugog prioriteta.

To znači da se čiste oni dijelovi grada koji su najopterećeniji vozilima, i ulice kroz koje prolazi javni gradski saobraćaj, odnosno gradske saobraćajnice.

“Trenutno 150 radnika radi na ručnim čišćenju, a očekujemo do 12:00 sati da ćemo imati prohodna stepeništa i mostove za pješake”, kazao je Ramić.

Ako ste uskoro steknu uslovi – čistit će se ulice trećeg i četvrtog prioriteta, a Ramić je zamolio građane za strpljenje – te da će odgovoriti na sve zahtjeve koji su pristigli čim se steknu uslovi za to.

“Mošćanica, Jarčedoli i Faletići imaju nešto jače snježnje padavine, ekipe su na terenu – a osposobljena vozila će odgovoriti uslovima”, kazao je za N1.

Po zakonu, inače, ulice trećeg i četvrtog prioriteta se čiste 48 odnosno 72 sata po prestanku padavina, mada je Ramić kazao da vozila Rada u 24 sata barem jednom prođu tim ulicama.

Temperature koje se očekuju su između -2 i -3 stepenca Celzijusa, a kazao je da će se uradti sve da se spriječi poledica.

“Apelujemo građane da kada već izlazimo na teren, da motorna vozila parkiraju na adekvatan način – kako bi specijalizovana vozila uradila svoj posao”.

Detaljnije o vremenskim prilikama u Sarajevu u vezanim vijestima.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.