N1 bez obrazloženja izbačena iz prostorija SNS u Zaječaru

Vijesti 23. apr 201720:03 > 21:35
N1

Ekipi N1 zabranjeno je snimanje u krugu izbornog štaba SNS u Zaječaru, a nepoznato lice izguralo je našu novinarku Gordanu Bjeletić iz prostorija te stranke.

Na pitanje kakva je procedura za praćenje izbora i saopštavanje rezultata, njihov odgovor je bio: Izlazi napolje.

Zatim je jedan od prisutnih članova nasrnuo na našu novinarku.

Ekipama naše televizije, Istinomera i B92 prilazili su članovi te stranke i ispred prostorija, u više navrata, tjerali ih odatle i zabranjivali da snimaju – bez ikakvog obrazloženja.

U izborni štab SNS stigao je i Milan Đokić predsednik opštine Knjaževac, a na pitanje zašto novinari ne mogu u štab, odgovorio je:

Nikome od novinara nije dozvoljen ulaz u prostorije naprednjačkog štaba, a posmatrač CRTE koji je pokušao da fotografiše to mesto, kako je rekao novinarki N1, u tome je spriječen – obrisane su mu fotografije.

Posmatračka misija CRTA objavila je tim povodom saopštenje u kom su naveli da prilikom pokušaja da zabeleži aktivnosti ispred štaba Srpske napredne stranke gde se okupio veći broj ljudi i vozila sa registarskim tablicama iz Raške, Kosovske Mitrovice, Negotina i Bora, nekoliko mladića je nasrnulo na CRTINOG posmatrača. Oteli su mu telefon i izbrisali fotografije uz povike “Samo nemoj da nas slikaš i nećeš imati problema”, navodi se u saopštenju.

Naša kamera zabeležila je automobile s registarskim oznakama Peći, Gnjilana, Beograda, Negotina – nedaleko od biračkih mesta.

Raša Nedeljkov iz CRTE je za N1 izjavio da su toko izbornog dana uočene određene nepravilnosti.