Policija HNK se oglasila o požaru u Bingu

Vijesti 24. apr 201716:38 > 16:41
Anadolija

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, rekao je da se još nisu stoposto stekli uvjeti za rađenje uviđaja u Tržnom centru Bingu, koji je u subotu navečer izgorio u Mostaru.

“Jutros u 9 sati započeo je uviđaj na Tržnom centru Bingo koji je, vidite i sami, u potpunosti izgorio. Još se nisu stoposto stekli uvjeti za rađenje uviđaja. Znači, na još dva-tri mjesta tinja vatra. Krim inspektori MUP-a HNŽ zajedno sa inspektorima Požarne zaštite i nadležnim županijskim Tužiteljstvom rade u onim dijelovima gdje se može pristupiti uviđaju. Znači, još čekamo da se stoposto steknu uvjeti i da se vatra skroz stinja. Znači da moramo pregledati konstrukciju da ne bi došlo do ozljeđenja naših ljudi”, rekao je Marić.

Na zgarištu Tržnog centra Bingo, na sjevernom izlazu iz Mostara, koji je u subotu u večernjim satima do temelja izgorio, jutros je počelo vještačenje, potvrdio je za Anadoliju dežurni tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona Spomenko Jukić.

“Uviđaj je započeo jutros u devet sati. Ništa vam konkretnije ne mogu reći dok vještaci ne završe svoj dio posla”, kazao je tužitelj Jukić, navodeći kako nakon vještačenja slijedi temeljita istraga nemilog događaja.

Podsjetimo, TC Bingo do temelja je izgorio u subotu tokom večernjih sati, a požar je izbio za vrijeme dok je objekat bio pun ljudi. Brzom inervencijom MUP-a HNK prostor se ispraznio, a vatrogasci su djelovali svim raspoloživim sredstvima, te je intervenisala je i hitna služba.

Nije bilo ljudskih žrtava, a objekat u vrijednosti od oko 12 miliona KM je u potpunosti izgorio.

Tržni centar Bingo otvoren je 15. jula 2011, u bivšoj tvornici Hekom i zapošljavao je stotinu djelatnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.