Neobičan slučaj u BiH: Traže povratak direktora u školu

Vijesti 28. apr 201711:00 > 13:35
Facebook

Roditelji djece iz "Treće osnovne škole" Oborci kod Donjeg Vakufa najavili su bojkot nastave nakon praznika jer je smijenjen direktor te škole Mustafa Hodžić.

Majka djeteta koje pohađa “Treću osnovnu školu” Ermina Džanan je za N1 kazala kako je načelnik opštine najavio da će ga vratiti na poziciju direktora, ali da se to odlaže.

Mi roditelji smo odlučili da bojkotujemo nastavu zbog smjene direktora poslije praznika“, kazala nam je ova majka.

Inače, Hodžiću je istekao mandat koji je trebao biti produžen, ali dok je bio na putu, kako nam je kazala Ermina, potpisali su njegovo rješenje, a sada funkciju v.d. direktora obnaša školska pedagogica Selma Duraković koju smo kontaktirali ali do trenutka objavljivanja ovog teksta nije odgovorila na naš poziv.

Ova majka nam je kazala kako je Hodžić uradio mnogo toga za školu, koja je, kako je rekla, bila u fazi raspadanja prije četiri godine, odnosno prije nego je on postao direktor.

Jedna od stvari koje je uradio Hodžić jeste da je obezbijedio u besplatno putovanje za djecu u Francusku u trajanju od 11 dana.

Veliko dobro čini školi i djeca sada imaju i smart table. Također, prije četiri godine u ovoj školi nije bilo ni parnog grijanja“, rekla nam je. 

Nakon što su saznali za razrješenje direktora, roditelji su u martu organizovali i proteste, a kao dokaz su nam poslali fotografiju koju možete pogledati u nastavku.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.