DKPT: Od jula 2011. smo primili 31 prijetnju Izetbegoviću

Vijesti 28. apr 201713:04 > 17:29
N1

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine su saopćili da u međunarodnoj policijskoj razmjeni nisu došli do podataka o ugroženosti člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Nakon današnje konferencije za novinare povodom realizacije operativne akcije ‘Balkan trigger 2’ u medijima su prenesene određene informacije vezano za zaštitu člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda gospodina Bakira Izetbegovića da u međunarodnoj policijskoj razmjeni nismo došli do podataka o ugroženosti člana Predsjedništva”, navedeno je u saopćenju.

Također, naveli su kako su u periodu od 17. jula 2011. godine do danas primili 31 sigurnosno interesantnu informaciju upućenu iz BiH, a koje su okarakterisali kao prijetnje članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

“Sve ove informacije su dostavljene nadležnim policijskim agencijama u BiH i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH na provjeru i postupanje. Nakon obrade ovih slučajeva, policijske agencije su do sada podnijele 5 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, te izdali 10 prekršajnih naloga, dok su ostali slučajevi u fazi obrade”, kazali su iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

“O sadržaju ovih prijetnji ne možemo govoriti s obzirom da se radi o operativnim podacima”, naveli su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.