Hadžibajrić: Da li će bh. političari doći na Austrijski bal

Vijesti 03. maj 201714:34 > 14:38
N1

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić gostovao je u programu N1 televizije gdje je govorio o predstojećoj manifestaciji Dani Općine Stari Grad koja se održava od 2. do 20. maja.

Hadžibajrić je prokomentarisao sami običaj obilježavanja prvog maja u BiH.

Oni koji bi trebali najmanje da slave prvi maj su već spojili pet dana, ali to je tako. Oduvijek je bilo. Drugi maj je i Dan Općine Stari Grad Sarajevo“, kazao je Hadžibajrić.

Dani Općine Stari Grad trajat će od 02. do 20. maja, a za građane je pripremljen bogat i sadržajan program koji uključuje međunarodne i regionalne konferencije, festival dječije umjetnosti, izložbe fotografija i rukotvorina, te koncert najvećih muzičkih zvijezda.

Bit će desetak eminentnih izvođača koji će priuštiti građanima Sarajeva, ne samo općine Stari Grad, nezaboravnu noć“, kazao je Hadžibajrić.

Program će biti završen Prvim austrijskim balom u Vijećnici koji po prvi put u BiH organizuje Ambasada Republike Austrije, a podržala je Općina Stari Grad.

Hadžibajrić je istakao da mu je posebno drago što se manifestacija takve vrste održava u sarajevskoj Vijećnici, te komentarisao da li će biti posebnih zvanica za bh. političare.

Da vam kažem, drago mi je da se to održava u Vijećnici, nema boljeg mjesta. Drago mi je što je veliki odziv institucija i ljudi koji žele pomoći takvoj jednoj manifestaciji. Dolazi operski Bečki orkestar gdje 70% orkestra učestvuje u Novogodišnjem koncertu u Beču. To će biti jedan visoki level i otmjeno. Ja sam među prvim razgovarao sa austrijskim ambasadorim o toj večeri“, kazao je Hadžibjarić.

Da li će biti zvanica za bh. političare?

Političari – ko hoće, neka dođe ali će morati plesati. Plesati će ako znaju. S obzirom na strukturu i garnituru, da Bog da. Možda za nekih cajki i tako toga, ali tog neće biti sigurno“, kazao je Hadžibajrić kroz smijeh.

“Pozivnice su 80 KM, pa ko hoće nek izvoli”, kazao je načelnik Općine Stari Grad.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.