Tužilac Draško za N1: Zatekli smo jezive prizore

Vijesti 04. maj 201722:11 > 22:12
N1

Lazar Draško, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva BPK, gostujući u Dnevniku 22 na N1 televiziji, iznio je šokantne detalje nakon što je izvršio uviđaj na mjestu trostrukog ubistva u selu Bogušići kod Goražda.

Tužilac Draško bio je vidno potresen scenama koje je zatekao nakon što je ušao u kuću gdje se prije dva dana desio stravičan zločin i ubistvo tri osobe.

“Zatekli smo jezive prizore. Tu je bilo troje starih osoba ubijenih sjekirama. Vidi se da nisu ubijeni u isto vrijeme, da je muškarac koji je ubijen jednostavno zatečen, ubijen sjekirom sa leđa dok je bio na kompjuteru. Vjerovatno je bila borba sa majkom koja je pronađena u drugoj prostoriji. Isto tako i sa starom nenom. Sve ukazuje da se radi o nasilnoj smrti, da su ubijeni”, kazao je tužilac Draško za N1.

Osumnjičeni za ovo ubistvo, potvrdio je ranije Draško za našu televiziju, je Nezir Kamenica koji je te kobne noći usmrtio svoju majku, očuha i nanu.

“U selu uopšte nisu mogli da znaju da su oni dva dana mrtvi u kući jer su slabo komunicirali sa susjedima, bili su radnici, radili na plantažama”, dodao je Draško.

Mladić se dva dana nakon ovog krvavog pohoda predao sarajevskoj policiji i rekao im šta je uradio nakon čega su se njihove goraždanske kolege uputile na mjesto zločina.

“On je obavijestio da se desilo ubistvo. Uz pomoć policije obijena su vrata i ušlo se unutra. Zatečene su tri sjekire. Dvije su bile djelimično krvave, vidjeli su se tragovi brisanja. Tijela su prebačena u mrtvačnicu gdje će biti smještena do obdukcije”, kazao je Draško.

Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a BPK, Kamenica se nalazi u pritvorskoj jedinici na Ilidži, a kad će biti izručen pravosudnim organima BPK, zavisi od administrativnih stvari.

Mještani sela Bogušići kao i građani Goražda su u šoku nakon ovog zločina. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.