Jasmin Kadić za N1 pojasnio razloge ostavke u DF-u

Vijesti 05. maj 201711:52 > 12:11
Youtube

Jasmin Kadić pojasnio je u razgovoru za N1 razloge svoje ostavke na sve stranačke funkcije u Demokratskoj fronti. On je otvoreno govorio o stanju u stranci, okolnostima pod kojima je odluka donesena, budućnosti DF-a.

(Bivši) član Predsjedništva DF-a komentirajući trend odlazaka članova ove stranke, priznao je da i sam ima dilemu u kojem pravcu cijela priča ide.

”I mi sami imamo s tim problem, imamo dilemu u kojem pravcu uopšte ide stranka i šta će se s njom dešavati. Kako to stoji u samom tekstu pisma, nikada se nije ni raspravljalo o istupanjima članova. Obično se tu daju razne kvalifikacije. Ne može se uvijek govoriti o sujeti pojedinaca ili nedostatku volje za političkog borbom i slično”, ispričao je Kadić za N1.

Dodao je da će nastaviti borbu u Parlamentu Federacije pojasnivši da ovaj potez nema veze s bilo kakvih ličnim ambicijama.

”Moje kolege i ja koji smo potpisali pismo, u prethodnom periodu smo pokazali da smo spremni na beskompromisnu borbu vodeći se principa i vrijednostima. Niko od nas nema problem sa svojim ambicijama, konkretan povod je bila reorganizacija stranke u Tuzlanskom Kantonu povjerena ljudima koji nikako nisu bili članovi DF-a, s ljudima koji se povezuju sa SDA”, kazao je on i zaključio:

”I oni su ti ljudi koji sada idu po općinskim organizacijama i pričaju o ujedinjenu ljevice. Ne znamo ni mi šta biti. Ostajemo članovi DF-a, izvršavat ćemo sve svoje obaveze. Želimo da se distanciramo i vidjećemo šta će se desiti”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.