Priznao krivicu za trostruko ubistvo: Koji su motivi?

Vijesti 05. maj 201712:57 > 13:01
N1

Dežurni tužilac Tužilaštva BPK Lazar Draško saslušao je Nezira Kamenicu, osumnjičenog za trostruko ubistvo u goraždanskom selu Bogušići.

Kamenica, koji se jučer u poslijepodnevnim satima predao sarajevskoj policiji, predat je kasno sinoć u nadležnost pravosudnih organa Bosanskopodrinjskog kantona. U Goraždu ga je saslušao dežurni tužitelj Lazar Draško koji je sinoć obavio uviđaj na mjestu stravičnog zločina.

“Donesena je naredba o sprovođenju istrage i to smo dostavili nadležnom sudu. Angažovali smo vještaka koji će pregledati tijela ubijenih. Sudu smo predložili određivanje pritvora iz razloga što je djelo počinjeno na izuzetno svirepo način tako da može izazvati nezadovljstvo građana ukoliko bi se on našao na slobodi”, kazao je Draško za N1.

Kao dežurni tužitelj, Draško je saslušao Kamenicu.

“Mlad je, otac i majka su mu se razveli, bio je uključen i Centar za socijalni rad. Čini mi se kao jako inteligentan. Svađao se sa očuhom, otac mu živi u Sarajevu. Priznao je ubistvo, ali od njegovog priznanja nema ništa. Morat ćemo DNK analizom utvrđivati. Jako tiho priča, jedva ga čuješ”, kazao je Draško.

Podsjetimo, 2. maja u goraždanskom selu Bogušići počinjeno je trostruko ubistvo za koje se sumnjiči Nezir Kamenica. Mještani ovog sela su u šoku. Osumnjičeni za ovo ubistvo, potvrdio je ranije Draško za našu televiziju, je Nezir Kamenica koji je te kobne noći usmrtio svoju majku, očuha i nanu.

“Zatekli smo jezive prizore. Tu je bilo troje starih osoba ubijenih sjekirama. Vidi se da nisu ubijeni u isto vrijeme, da je muškarac koji je ubijen jednostavno zatečen, ubijen sjekirom sa leđa dok je bio na kompjuteru. Vjerovatno je bila borba sa majkom koja je pronađena u drugoj prostoriji. Isto tako i sa starom nenom. Sve ukazuje da se radi o nasilnoj smrti, da su ubijeni”, kazao je tužilac Draško za N1.

Mladić se dva dana nakon ovog krvavog pohoda predao sarajevskoj policiji i rekao im šta je uradio nakon čega su se njihove goraždanske kolege uputile na mjesto zločina.

“On je obavijestio da se desilo ubistvo. Uz pomoć policije obijena su vrata i ušlo se unutra. Zatečene su tri sjekire. Dvije su bile djelimično krvave, vidjeli su se tragovi brisanja. Tijela su prebačena u mrtvačnicu gdje će biti smještena do obdukcije”, kazao je Draško.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.