Burno u Parlamentu između SDP-a i HDZ-a

Vijesti 10. maj 201711:33 > 11:35
N1

Zastupnici Denis Bećirović iz SDP-a i Nikola Lovrinović iz HDZ-a vodili su žustru polemiku u Zastupničkom domu Parlamenta BiH o prijedlogu Izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Morao je intervenisati i predsjedavajući ovog doma Šefik Džaferović.

“Sa onakvim zakonom koji je upućen u Dom naroda postajete nosioci južnoafričkih vrijednosti, ali iz vremena najcrnijeg etničkog aparthejda”, kazao je Bećirović.

“Hvala na ljubavi i poštovanju gospodinu Denisu Bećiroviću. Neizmjerno sam zadovoljan i sretan njegovim komentarima danas. On i dalje iznosi netočan podatak da smo mi zloupotrijebili poziciju kao stranka da pokrenemo dvije inicijative i zakonska rješenja. On dezavuira javnost”, kazao je Lovrinović.

“Zar nije jasno da ovo o čemu ja govornim nije moja personalna stvar. Nažalost, vi tamo predlažete neke zone A, B, C, D… To je ustvari jedan čisti eufemizam, to su etnička geta A, B , C… Pokušavate da radite ono što se ni na koji način više ne bi smjelo raditi u ovoj zemlji”, kazao je Bećirović.

Tokom ove rasprave intervenisao je i predsjedavajući doma koji je opomenuo poslanike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.