Mehmedović "slobodnjak", Sokolović ozvaničio otcjepljenje

Vijesti 10. maj 201711:58 > 12:11
N1

Salko Sokolović koji je sa još dva poslanika Sadikom Ahmetovićem i Senadom Šepićem formirao nezavisni klub u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, informisao je danas ovaj dom o izlasku iz Kluba SDA i prelasku u Nezavisni blok.

“Kao što vam je poznato, duže vrijeme smo zagovarali reforme i promjene ponašanja i prioriteta unutar stranke i kluba u kojem smo djelovali, unutar SDA. Očito da u SDA nema kapaciteta i sluha…”, kazao je Sokolović prije nego je Šefik Džaferović, predsjedavajući ovog doma i član Kluba SDA, prekinuo njegov govor pitajući ga da li ima prijedlog za dnevni red.

“Recite mi u kojoj prilici mogu to učiniti jer ste odmah krenuli sa dnevnim redom”, kazao je Sokolović.

“NIje vezano za dnevni red, gospodine Sokoloviću. Imate li prijedlog dnevnog reda?”, upitao je Džaferović svog sada već bivšeg kolegu iz Kluba SDA.

“Nije bilo drugog načina da upoznamo javnost. Vi ste po meni to trebali da učinite, a niste. Ja sam našao za shodno da u ovom prostoru definisinja dnevnog reda obavijestim javnost o formiranju nezavisnog kluba. Nisam završio, vi ste me preklinuli”, kazao je Sokolović te zatražio pauzu od 15 minuta.

Nakon pauze, Sokolović je završio svoj govor.

“Pozivam sve da budemo partneri. Sad su nas trojica, a ubrzo će se ovaj nezavisni klub širiti u interesu svih u BiH”, kazao je Sokolović.

Tokom pauze, Šemsudin Mehmedović koji zvanično još nije pristupio Nezavisnom bloku, kazao je za N1 da “ostaje slobodnjak”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.