Crnadak prisustvuje forumu To Be Secure u Budvi

Vijesti 11. maj 201707:43 > 07:46
N1

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovat će na 2BS (To Be Secure) forumu koji će biti održan od 11. do 13. maja u Budvi u organizaciji Atlantskog vijeća Crne Gore i pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore.

Sedmi po redu 2BS forum će zvanično biti otvoren u petak, 12. maja, obraćanjima premijera Crne Gore Duška Markovića, predsjednika Atlantskog vijeća Crne Gore Save Kentera i zamjenika pomoćnika američkog državnog tajnika za evropska i evroazijska pitanja Hoyta Yeea.

Crnadak će na poziv organizatora danas, uoči zvaničnog otvaranja foruma, učestvovati u panel diskusiji na temu „Zapadni Balkan između integracije i fragmentacije“.

Crnadak će se u Budvi sastati sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika za evropska i evroazijska pitanja Hoytom Yeeom. Glavne teme razgovora bit će nastavak reformi u BiH i politička i sigurnosna situacija u regionu.

Forum 2BS je godišnji forum na visokom nivou koji se bavi pitanjima globalne, transatlantske i sigurnosti u jugoistočnoj Evropi, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Također, na poziv ministra odbrane Crne Gore i Atlantskog saveza Crne Gore, delegacija Ministarstva odbrane BiH, koju predvodi ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, učestvovat će u radu Foruma “To be Secure”- 2BS, najavljeno je iz bh. ministarstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.