Velika porodična zabava na točkićima kroz centar Sarajeva

Vijesti 14. maj 201714:59 > 15:24
Anadolija

U Sarajevu je danas održana prva "Sarajevska rolerijada", manifestacija koja ubuduće treba postati prepoznatljiv brend glavnog grada BiH, a koja je okupila oko 300 zaljubljenika u taj vid rekreacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Jedinstvena porodična zabava na točkićima počela je u 12 sati na Trgu djece Sarajeva i trajala je oko tri sata, a okupila veliki broj rolera svih uzrasta, od najmlađih, do onih starijih koji su nedjeljno popodne odlučili provesti na ovaj način.

Ciljevi projekta su, pored socijalnog efekta – druženje kroz takmičenja u rolerskim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima rolanja s obzirom na saobraćajno-sigurnosne mjere, kao i omasovljenje rolerskih sportova koji kao svjetski trend sve više postaju popularni i u BiH, te motivisanje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

“Ova trka ima za cilj promovisanje zdravog načina života, rolerskih sportova i, naravno, da uđemo u kalendar takmičenja sa svim ostalim rolerskim klubovima, pa da iduće godine imamo i klubove iz regije koji će učestvovati zajedno s nama u ‘Sarajevskoj rolerijadi'”, kazala je za AA Marijana Podrug Arapović, menadžer projekta prve “Sarajevske rolerijade”.

Izrazila je nadu da će ova manifestacija biti tradicionalnog karaktera i postati prepoznatljiv brend Sarajeva koji će omogućiti svim učesnicima da bh. prijestolnicu dožive na jedan potpuno drugačiji način, jer je saobraćaj zatvoren za sva motorna vozila.

Svi zainteresirani, mogli su oprobati u deset utrka, a najbolji su osvojili jednu od mnogobrojnih nagrada. Organizatori su isplanirali utrke za svaki uzrast.

U ženskoj i muškoj kategoriji utrke za odrasle obezbijeđene su novčane nagrade, pa je tako za prva mjesto dodijeljena nagrada od po 500, za druga od po 300 konvertibilnih maraka, a treća plaćen vikend odmor u Fojnici.

Manifestaciju je u okviru Dana Općine Centar realizovalo je Udruženje građana “Klub sporta “Fit & Fun”. Ova sportska manifestacija trebala je biti održana prošle nedjelje, ali je otkazana zbog neodgovarajućih vremenskih uslova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.