Bijeljina: Policajce poprskao suzavcem i fizički napao

Vijesti 15. maj 201712:37 > 12:45
Ilustracija

Danas je u centru grada muškarac inicijala N.T. fizički napao policijske službenike Policijske uprave Bijeljina, saznaje portal InfoBijeljina.

“Osoba je u 9.15 sati u Ulici Meše Selimovića napala tri policajca tako što ih je poprskala suzavcem te ih fizički napala. Dva policajca su zadobila tjelesne povrede”, rekli su kratko za portal InfoBijeljina u Policijskoj upravi Bijeljina.

Napadač je lišen slobode i prema istom se preduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku je kriminalistička obrada.

Iz Policijske uprave Bijeljina najoštrije osuđuju ovakvo ponašanje građana prema pripadnicima policije Republike Srpske, koji su 24 časa na usluzi građanima.

Info Bijeljina / Ilustracija

Napadi na policijske službenike evidentirani su u 15 slučajeva prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, u osam slučajeva prilikom lišenja slobode, u četiri prilikom regulisanja saobraćaja i 13 napada je bilo u ostalim slučajevima.

Po podacima MUP RS-a, najčešće mjesto napada na policijske službenike bili su trgovi i ulice (u 17,5 posto slučajeva). Prema starosnoj strukturi, najbrojniji napadači su osobe starosti više od 30 godina (51,3 posto). Među napadačima su evidentirana i dva starija maloljetnika.

Istovremeno, policijski službenici u RS-u su u 2016. godini u 8.909 slučaja upotrijebili silu, dok je u 2015. sila upotrebljena u 5.595 slučajeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.