Vlada FBiH kupuje zgradu Studentskog centra u Sarajevu

Vijesti 18. maj 201710:30 > 10:36
Studomat.ba

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izrazila je namjeru da kupi zgradu Studentskog centra u Sarajevu koja se nalazi u Nedžarićima.

Potvrdio je ovo za N1 premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je kazao da je o ovoj temi već razgovarao sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem. Kako je naveo, prodajom ove zgrade Vladi FBiH, bilo bi riješeno nekoliko problema.

“Cijenimo da je ovo vrlo praktično rješenje za Federalnu vladu i tim novcem bismo rješili neke probleme studentskog standarda u Kantonu. Razgovarao sam sa ministrom obrazovanja, on ovih dana priprema informaciju za Vladu KS. Ovaj dio kompleksa se koristi za smještaj nekih institucija i bio bi idealno rješenje za Vladu FBiH, a nama ne bi narušio nikakav koncept”, kazao je Konaković za N1.

Vrijednost zgrade kreće se od 10 do 15 miliona KM, a ideja o prodaji i kupovini datira još od saziva prošle Vlade KS.

“Nije došlo do realizacije te prodaje, a čini mi se da je sada ovo izvjesna stvar u kojoj Vlada FBiH ima pare na računu. Imali bismo dovoljno novca za rješavanje dugova Studentskog centra i poboljšanje uslova za život studenata na Bjelavama i Nedžarićima. Ovih dana radimo na realizaciji”, kazao je premijer KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.