Breza: Bećirspahić osuđen na 14 godina zbog ubistva bebe

Vijesti 18. maj 201711:37 > 11:42
Facebook

Adisu Bećirspahiću iz Breze je jučer po optužnici Tužilaštva ZDK-a izrečena presuda po kojoj se osuđeni proglašava krivim zbog ubistva svoje desetomjesečne kćerke.

Bečirspahić je osuđen na 14 godina zatvora, a ranije je pred Kantonalnim sudom u Zenici priznao krivicu.

Podsjećamo, otac desetomjesečne bebe inicijala A.B priveden je 26.12.2016. godine navečer nakon što je u lokalni Dom zdravlja donio bebu kojoj je konstatovana nasilna smrt.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, u JU “Dom zdravlja” Breza su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, nakon čega je policijska patrola upućena i na adresu stanovanja navedenih lica, gdje je obezbjedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koja je i izvršila uviđaj.

Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je tijelo preminulog djeteta prevezeno u prosekturu JKP “Gradska Groblja” Visoko, radi vršenja obdukcije.

Izvršenom obdukcijom je utvrđeno da je smrt nasilna i ubilačkog karaktera.

Dana 26.12.2016. godine, u 22,15 sati, lice B.A., rođeno 1988. godine, iz Breze, je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tokom kriminalističke obrade lice je ispitano na okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela i tom prilikom je u potpunosti priznalo izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, navodi se u izvještaju MUP-a ZDK.

Juče, 27.12.2016. godine, u noćnim satima, lice B.A. je predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ubistvo” iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.