Dodik: U Vladi sigurna samo premijerka

Vijesti 18. maj 201718:54 > 20:51
N1

U Vladi RS do izbora 2018. sigurna je samo premijerka RS, rekao je za N1 predsjednik RS Milorad Dodik, ne odbacujući mogućnost promjene nekih ministara.

Kaže da neće biti disciplinovanja DNS zbog glasanja o Ljubiji, te dodaje da inicijativa opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi neće proći jer navodi “oni ne mogu skupiti dovoljno ruku”.

“Priča oko Ljubije je ispolitizovana“, kaže Milorad Dodik za N1, dodajući da je partnerstvo Pavića, Đokića ii Dodika trajno i neće biti promijenjeno.

No sama Vlada bi mogla biti, makar jedan dio ministara.

Bar što se tiče premijera da, ali moguće odlasci ili dolasci nekih ljudi,. Nisu isključeni, ali to nije tema danas, niti je na dnevnom redu danas“, rekao je Dodik.

Na dnevnoj osnovi nakon glasanja o Ljubiji ipak se priča o posljedicama po vladajuću koaliciju.

Socijalisti su onima koji žele ići iz koalicije poželjeli srećan put.

Za mene koalicija postoji, ako neko želi da izađe može kad god želi”, rekao je Petar Đokić, predsjednik SP.

DNS, pak, koji je dio Vlade čiju je odluku oborio zasad odgovara diplomatski. Poručuju da treba spustiti loptu.

Evo ga opet o koaliciji, radi se o prodaji Ljubije, hvala lijepo…“, rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Koji ministri ipak nisu sigurni u Vladi, Milorad Dodika zasad ne otkriva. Ali kaže da na glasanju o nepovjerenju Vladi neće pasti vlast nego opozicija.

Nemam namjeru da disciplinujem DNS, a ni oni nas“, poručio je predsjednik RS-a.

Ni oni (Savez za promjene) ne znaju čemu služi iinicijativa koja nema većinu ni za dnevi red.

U opoziciji ipak ne otkrivaju karte. Dolijevaju ipak ulje na vatru, zadovoljni rezultatom glasanja o Ljubiji. Stidljivo najavljuju razgovore baš sa DNS-om.

Na ovom strateškom pitanju Vlada je pala. Ja sam ubijeđen da mi možemo da razmišljamo o novim poštenijim pametnijim ljudima u Vladi RS“, rekoa je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Kolegij NSRS odlučio je da prihvati inicijativu opozicije i 31. maja na sjednici raspravlja o izglasavanju nepovjerenja Vladi RS.

Sve se dešava u momentu kada Vlada pada u skupštini, ali na odluci o prodaji državnog kapitala u rudniku Ljubija. Nakon pada Ljubije u Parlamentu, opozicija najavljuje – past će i Vlada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.