Tonino Picula i Ibrahim Prohić u Danu uživo na N1

Vijesti 19. maj 201715:39 > 15:40
N1

U Bihaću danas počinje međunarodna konferencija o temi "Bosna i Hercegovina korak do statusa zemlje kandidata - Možemo li ubrzati proces?

Možemo li i na koji način, treba li našoj zemlji Dejton 2, o odnosima u regiji, izmjenama izbornog zakona, lokalnim izborima u Hrvatskoj za Dan uživo govori hrvatski zastupnik u Europkom parlamentu Tonino Picula.

I danas se ne stišavaju reakcije nakon što se jučer visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko obratio Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda. O porukama koje je poslao, aktualnoj političkoj situaciji te drugim temama za N1 govori politički analitičar Ibrahim Prohić.

Uživo smo u Zagrebu i Skoplju, izvještavamo o posljednjem danu kampanje pred lokalne izbore u Hrvatskoj kao i kako u Makedoniji teče ustavom propisan rok za formiranje nove Vlade.

Drušvene mreže komentira Ivana Kešić iz Civitasa BiH, a uživo pratimo i generalnu probu pred održavanje Bečkog bala u BiH.

Nevladina organizacija “Marathon” Sarajevo danas organizira prvu noćnu utrku u povijesti grada Sarajeva čiji je naziv Merkur Run four lifestyle a čija je ruta 10 kilometara. Uživo najavljujemo i nastup svjetki poznaotg DJ Verele, te dijelimo ulaznice za njegov nastup. Ostanite s nama! Dan uživo od 16:30 do 19 sati, Vaš domaćin Zvonko Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.