Dojava o bombi: Kupili telefonsku karticu i nazvali policiju

Vijesti 26. maj 201716:46 > 16:51
N1/Ilustracija

Sarajevska policija rasvijetlila je krivično djelo dojave o bombi.

Naime, kako se navodi u policijskom izvještaju, dana 24. maja 2017. godine NN osoba je obavijestila IV PU da je u prostorijama Srednjoškolskog centra Hadžići, ulica Anđelka Lažetića, općina Hadžići, postavljena bomba.

Izvršenim KDZ pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, dana 25. maja 2017. godine u službenim prostorijama PS Hadžići, u pristustvu roditelja – staratelja, obavljen je razgovor sa učenicima I razreda navedene škole: mldb. K. J., rođen 2000. godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, mldb. B. K., rođen 2000. godine u Sarajevu, nastanjen na Ilidži, mldb. K. B., rođen 2000. godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima i mldb. T. E., rođen 2001.godine u Sarajevu, nastanjen na Ilidži.

U obavljenom razgovoru mldb. K. J. je izjavio da je on sa svog mobitela obavijestio policijske službenike o postavljenoj bombi u čemu su mu pomogli pomenuti učenici navedene škole, koji su prethodno kupili telefonsku karticu.

O cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu za maloljetnike i sudija Općinskog suda u Sarajevu za maloljetnike.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, a kompletan operativni materijal će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.