Uhapšena četvorica zbog laganja o smrti starice iz Laktaša

Vijesti 30. maj 201710:40 > 10:44
N1

Policija u Laktašima uhapsila je četiri osobe iz te općine zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela zataškavajući način smrti starice iz Laktaša.

Slobode je lišen V.I. (1999) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opće opasnosti, R.G. (1974) koji se tereti za izazivanje opće opasnosti i pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, u vezi s postrekavanjem, zatim Z.I. (1965) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i R.Z.(1988) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Istražujući prijavu da je u Službu hitne pomoći Laktaši dovezeno beživotno tijelo osamdesetdvogodišnjakinje koja je podlegla od povreda koje je, navodno, zadobila usljed pada s tavana pomoćnog objekta, policija je utvrdila da je starica preminula na drugi način. 

Utvrđeno je da je R.G. obučavao V.I. da upravlja putničkim motornim vozilom “VW kedi”, te je usljed nesporazuma, V.I. krenuo unaprijed automobilom, udario staricu, pregazio je, te je ona od zadobijenih povreda preminula na putu do Službe hitne pomoći Laktaši, saopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka. 

U namjeri da prikriju izvršenje krivičnog djela, R.G., Z.I. i R.Z. su lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, odnosno postavljenjem merdevina, pripremanjem tragova na licu mjesta, lažno predstavili da je osamdesetdvogodinjakinja pala s meredvina i od zadobijenih povreda preminula.

Sve dalje mjere i radnje prema uhapšenim preduzimat će se po instrukciji dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.