Konaković u posjeti gradonačelniku Banjaluke Radojičiću

N1

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković danas se u Gradskoj upravi Banjaluke sastao sa gradonačelnikom ovog grada Igorom Radojičićem.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru gradonačelnik Radojičić upoznao je premijera Konakovića sa trenutnim priroritetima u radu nove gradske administracije sa posebnim akcentom na rješavanje komunalnih pitanja.

Domaćin je upoznao Konakovića da je Banjaluka krenula u rješavanje pitanja daljinskog grijanja kao najvećeg komunalnog problema te istakao da je kroz javno-privatno partnerstvo moguće rješavati i druga komunalna pitanja.

Radojičić i Konaković izrazili su spremnost za međusobnu podršku Sarajeva i Banjaluke u više međunarodnih projekata te je banjalučki gradonačelnik prihvatio poziv i u septembru najavio svoje učešće na zajedničkom skupu posvećenom razvoju turističkih kapaciteta.

Ovom prilikom je Radojičić podsjetio da će se Banjaluka kandidovati za Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine, dok će Sarajevo zajedno sa Istočnim Sarajevom, kako je podsjetio Konaković, biti organizator i domaćin Omladinskih olimpijskih igara 2019. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.