Pavlović za N1: Pad cijena goriva je kompenzacija za struju

Vijesti 23. dec 201419:10 > 19:18
N1

Gost u Dnevniku N1 bio je Zoran Pavlović, ekonomski analitičar iz Banje Luke.

Mora se naći način da se napune kase elektrodistributivnih preduzeća, to je jedna realna slika. Za poskupljenje ipak nema osnova“, kazao je na početku gostovanja Pavlović o poskupljenju električne energije koje je najavljeno.

Lično se nadam da neće biti lančanih poskupljenja, dokle god gorivo ima trend pada što je neki vid kompenzacije. To bi moglo amortizovati situaciju sa strujom, jer ne može se predvidjeti razvoj događaja na svjetskoj pijaci“, dodao je Pavlović.

On je još istakao da ako se vrate cijene, to će biti opterećenje za sve građane i da je ekonomska situacijata loša, a nema nikakvih ozbiljnih aktivnosti na vezanju troškova administracije.

Na pitanje voditelja o situaciji koja se dešava u vezi sa Bobar bankom, Pavlović je kazao:

O Bobar banci, ovo je izuzetak a ne pravilo. Malo je utjecaja bilo od strane drugih vlasnika, tako da se moglo očekivati nakon smrti gospodina Bobara jer je čitav sistem bio baziran na jednom čovjeku, a ne na jednom dobro menadžmentu. Mnogo stvari će biti utvrđeno činjenicom gdje su plasirana sredstva, kome i pod kojim uslovima, a ima mnogo navoda da je bilo sumnjivih aktivnosti u radu banke“, zaključio je Pavlović.