Sarajevo: Moguća izgradnja novih kilometara tramvajske pruge

Vijesti 26. dec 201412:10 > 12:12
N1/Arhiv

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo saopćilo je danas da će se u periodu od 29. decembra 2014. godine do 15. januara 2015. godine vršiti istraživanje o prometnim tokovima putnika na relaciji Ilidža - Hrasnica.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo saopćilo je danas da će se u periodu od 29. decembra 2014. godine do 15. januara 2015. godine vršiti istraživanje o prometnim tokovima putnika na relaciji Ilidža – Hrasnica te da je tom prilikom na ovoj relaciji planirano brojanje i anketiranje putnika u individualnim i vozilima javnog prijevoza, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Istraživanje i anketiranje će se sprovoditi u svrhu pripreme tehničke i studijske dokumentacije za projekt izgradnje tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica.

Iz Ministarstva saobraćaja KS-a ovom prilikom mole putnike da sarađuju sa anketarima, kako bi planirane aktivnosti bile uspješno okončane.

Istraživanje i anketiranje će vršiti uposlenici firme IPSA Institut d.o.o Sarajevo koji će prilikom izvođenja ovih radnji nositi odgovarajuće akreditacije sa imenom i prezimenom i nazivom firme, saopćeno je.