VIDEO: Christine Ha probala banjalučke ćevape

Vijesti 03. jun 201720:13 > 20:19
N1

Christine Ha, prva slijepa pobjednica MasterChefa 2012. godine, jučer i danas boravi u Banjaluci gdje je probala domaće specijalite, ali i naučila kako pripremiti banjalučke ćevape.

U videu pogledajte kako je u jednom banjalučkom objektu naučila kako pripremiti ćevape, nakon čega ih je i probala, te kazala kako joj se jako dopadaju.

Inače, Ha je kuhala sa učenicima Ugostiteljske škole u Banjaluci, posjetila katolički samostan Marija Zvijezda, a stićenike Doma za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” počastila kolačima koje je sama spremala.

Također, pobjednica MasterChefa je prije Banjaluke posjetila i Sarajevo gdje je kuhala sa tetkom Zilhom iftar za korisnike Narodne kuhinje Stari Grad.

Čim sam zakoračila u ovu kuhinju i prije nego što sam uopšte počela da kuham, dočekao me tako prijatan miris hrane koja se kuhala, da sam već bila oduševljena. Kada smo počeli kuhati, taj osjećaj se samo pojačavao. Toliko mi je drago što sam imala priliku raditi ovdje zajedno sa tetkom Zilhom i prijateljima iz Bosne i Hercegovine, da pripremimo ovu hranu za koju smo zaključili da je nešto što nas povezuje i što nam je svima zajedničko“, kazala je Christine Ha za N1 dok je boravila u Sarajevu.

Nakon pripreme iftara, Cristine je zajedno sa tetkom Zilhom podijelila iftar postačima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.