Jerlagić: Dodik do sada išao po mišljenje u Nemanjinu 11

Vijesti 07. jun 201711:15 > 11:20
N1

"Opsada Sarajeva i genocid u Srebrenici su nepobitne historijske činjenice za šta su najodgovornije političke i vojne ličnosti iz RS-a, pred međunarodnim sudom u Hagu osđeni sa stotinama godina zatvorske kazne", naveo je Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, u reakciji na izjave Milorada Dodika.

Dodik je jučer izjavio da se “nikada neće desiti da se u Republici Srpskoj (RS) izučava o opsadi Sarajeva i genocidu u Srebrenici” te podržao najavu ministra prosvjete i kulture RS-a Dane Maleševića, da će na teritoriji tog bh. entiteta biti zabranjeni udžbenici iz FBiH ukoliko u njih budu uvedene lekcije poput opsade Sarajeva ili izučavanja genocida u Srebrenici.

Jerlagić je reakciji naveo da “u 21.vijeku, vremenu cyber tehnologija ne možete zabraniti ni djeci srpske nacionalnosti da sa interneta izučavaju šta žele, a kamo li bošnjačkoj”.

“Nakon ovakvih izjava i prijetnji zabranom izučavanja historije Bosne i Hercegovine, mogu Vam samo poručiti da ste do sada išli po svoje mišljenje u Nemanjinu br. 11, a da bi Vam sada najbolje bi bilo da idete u Višegradsku 26 ili na Sokolac”, naveo je Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.