Gost Tačke na 7 Branko Perić

Vijesti 09. jun 201711:54 > 12:00
N1

Tačka na 7 ove nedjelje iz ugla Jasne Duraković, profesorice na FPN Sarajevo, i pisca Veselina Gatala donosi analizu događaja sedmice.

Od britanskih upozorenja da je bh. tlo pogodno za terorizam, o ponovnoj “zabrinutosti” Savjeta za implementaciju mira zbog nacionalizma, ali i potrebama ostanka/opstanka OHR u BiH, sve aktivnijem djelovanju HNS-a, koncerta Thompsona i podrške haškim uznicima, udžbenicima u RS i FBiH koje (ne)tretiraju činjenice i događaje iz rata, do toga može li u BiH biti posljedica zbog izolacije Katara, države koja “finasira teroriste”.

U Intervju sedmice otvoreno o pravosuđu i njegovima vezama s politikom i političarima govori sudija Suda BiH Branko Perić. Čovjek, koji je disciplinski gonjen jer je kao sudija istupao u javnosti, te nas naveo na pitanje da li u ovoj državi postoji, davno ukinuti, verbalni delikt .

Ekskluzivno samo za Tačku na 7 govori majka djevojčice koja je bila zlostavljana u školi, bila izložena bulingu i rasizmu te zbog svega na pragu samoubistva. Da li je BiH pokazala svoje pravo lice prema drugima i drugačijima, čućemo u svjedočenju majke.

Tačka na 7 na programu je u nedjelju 11. juna u 9 sati ujutro te 17 sati poslijepodne. Samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.