Ovo su razlozi razrješenja dekanese Medicinskog fakulteta

Vijesti 09. jun 201717:41 > 17:51
N1

Nakon što je završena sjednica Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta u Sarajevu objelodanjene su informacije o razlozima razrješenja dekana Medicinskog fakulteta u Sarajevu, Almire Hadžović-Džuvo, od strane Nastavno-naučnog vijeća fakulteta.

Ograđujući se od svih neistina kojima je gospođa Almira Hadžović-Džuvo, smijenjeni dekan Medicinskog fakulteta, obmanjivala javnost u pretokelih nekoliko sedmica, iznosimo razloge zahtjeva za razrješenje dekana od strane Nastavno-naučnog vijeća, na sjednici održanoj 9.6.2017. godine, tajnim glasanje.

Ograđujemo se također i od vrijeđanja apsolutne većine članova NNV-a od strane jednog broja medija, u kojima im je imputirano političko, pa čak i personalno “sluganstvo”.

Izjavljujemo da većina članova NNV-a nisu uopće politički angažirane osobe, niti ih je iko, po nekoj “podobnosti” mogao imenovati čak i da je htio, jer Vijeće sačinjavaju predstavnici studenata koje oni, svojom voljom biraju, a isti je slučaj i sa predstavnicima asistenata, dok po svojoj funkciji svaki šef katedre, a redovni profesori po zvanju, ulaze u sastav NNV-a“, navodi se u uvodnom dijelu.

Ključne razloge za razrješenje dekana pročitajte u nastavku:

N1
N1