Karabeg za N1: Lulić za tri sedmice spreman za trening

Vijesti 10. jun 201714:24 > 14:32
Nogometna reprezentacija BiH

Zvanični doktor nogometne reprezentacije BiH Reuf Karabeg komentarisao je za N1 sinoćnju povredu Senada Lulića i posljedice povrede.

Karabeg je kazao da je povreda izgledala dramatično iz aspekta igrača, te da je Senad Lulić krvario iz dvije rane.

Povreda na terenu je izgledala dramatično iz aspekta igrača.Lulić je krvario na dvije rane i mi smo zaključili da se radi o frakturi jagodične kosti koja je bila udaljena 5 cm od samih rana koje su krvarila. Shvatili smo da će Lulić biti zamijenjen i da će morati ići na dijagnostiku, te da će biti potreban operativni zahvat“, kazao je Karabeg.

Karabeg je kazao kako je CT snimak potvrdio sumnje doktorskog tima.

CT je potvrdio naše sumnje da se radi o frakturi uz jagodičnu kost i poda očne duplje. Operativni zahvat je veoma brzo urađen, a urađena je repozicija u anatomski položaj. Urađeni su i dodatni pregledi, koji su ponovljeni jutros. Ja sam ostao u Zenici i učinio sve da stvari dodatno iskristaliziraju“.

Također, otkrio je kada bi se Lulić mogao vratiti na teren.

Vitalni parametri su u redu i biće hospitaliziran do ponedjeljka. Tek za tri sedmice će biti spreman za specijalni trening i onda će moći nastaviti igrati ali pod maskom, i to dugo vremena jer ovakve povrede mogu biti ozbiljne“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.