U subotu počinje Laktaško ljeto

Vijesti 12. jun 201716:11 > 16:13
N1

U Laktašima 17. juna počinje Lakltaško ljeto, manifestacija koja će trajati do do 27. augusta 2017. godine.

Tokom više od dva mjeseca trajanja biće organizovano preko 15 različitih kulturno-zabavnih i sportskih događaja kao što su: 12. Internacionalni festival amaterskog teatra”, Laktaško veče folklora”, “Motorijada”, “Biciklijada” i druge.

U okviru manifestacije, i ove godine će se održati nekoliko tradicionalnih sportskih dešavanja, „Laktaška regata“, „Streetball Laktaši“, nesvakidašnja i najstarija laktaška manifestacija, fudbalska utakmica “Mršavi – Debeli”, „Džudo turnir“.

Dani nacionalnih manjina ,„Červona Kalena“, smotra ukrajinskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva koja se već 17 godina održava u Devetini ispred Ukrajinske crkve, te „Slovenski dan“ u Slatini, takođe su sadržaji koji se održavaju tradicionalno.

Ove godine tradicionalnu manifestaciju „Laktaško ljeto 2017“ će otvoriti manifestacija „Biciklijada – svi na bicikle“ koja će se održati u subotu 17. juna 2017. godine. Manifestacija je rekreativnog karaktera, a održava se na relaciji Laktaši – Slatina, u dužini od oko 15 kilometar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.