Sedam članova SDP-a podnijelo ostavke na članstvo u OO

Vijesti 12. jun 201716:51 > 16:55
sdp.ba

Sedam članova SDP-a danas su podnijeli neopozive ostavke na članstvo u organima Općinskog odbora SDP Stari Grad Sarajevo.

Nakon međusobnih konsultacija, a zbog izuzetno negativnih trendova u SDP u Sarajevu, mi niže potpisani, podnosimo neopozive ostavke na članstvo u organima OO SDP Stari Grad Sarajevo“, stoji na početku saopćenja kojeg potpisuju Vahid Alić, Amer Srna, Armis Mašić, Sanela Muharemović, Amela Avdić, Haris Hrvo i Mirjana Deak.

Sedmorka navodi da se ‘problemi u SDP više ne mogu gurati pod tepih’.

Nakon javne poruke na FB, kojima se poručilo od strane osobe koja je zaposlena u centrali SDP BiH, da mi USD-ovci nismo dobro došli u SDP-u i da slijedimo primjer “lektorice” (Ivane Grgić), a da se do dan danas niko od rukovodstva naše općinske organizacije, a ni iz “rukovodstva” SDP BiH nije oglasio i sankcionirao ovakvo ponašanje, jasno je da se problemi u SDP više ne mogu gurati pod tepih. O kakvom ujedinjenju s DF, GS ili Našom strankom naši funkcioneri govore? Mi ne želimo biti članovima organa na našem nivou koji će biti “protočnim bojlerom” nerealiziranih karijerista iz vrha SDP-a.”

Kao presedan navodi se “primjer koji se desio tokom lokalnih izbora”.

Naša kolegica Mirjana Deak, koja je bila kandidatkinja na listi za općinsko vijeće, bukvalno je istjerana sa predizbornog skupa u jednoj mjesnoj zajednici od strane generalnog sekretara i nosioca liste za općinsko vijeće. Pretpostavljamo da je to presedan koji se nikada nije desio ni u jednoj stranci, a kamoli onoj koja sebe naziva “demokratska”“, navodi sedmorka koja je podnijela neopozivu ostavku i navodi da se, iako su tražili, OO SDP Stari Grad nikada nije izjasnio po tom pitanju.

U nastavku pročitajte kompletno obrazloženje navedenih osoba za podnošenje ostavki na članstvo u OO i predsjedništvu SDP Stari Grad Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1