Slučaj Dženan Memić: Novi dokazi, nove kontroverze

Vijesti 13. jun 201717:52 > 19:11
N1

Novi dokazi, nove kotroverze u nastavku suđenja u slučaju Dženan Memić. Prvi put je prikazana fotografija stradalog Dženana Memića koji je uslikao pripadnik Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nebojša Veljović.

Svaki novi dokaz u ovom slučaju izaziva kontroverze. Tako je i sa fotografijom koja je prvi put danas prikazana. Na fotografiji se vidi kako Dženan Memić leži pored ceste, međutim Tužilaštvo nije moglo reći na kojem mjestu u Velikoj aleji je nastala fotografija.

– Od vas se traži samo da nam kažete tačnu lokaciju mjesta gdje se tijelo nalazi. – Ja vam to ne mogu objasniti jer to nije konstatovano zapisnikom uviđaja jer je zapisnik uviđaja načinjen i uviđaj izvršen nakon ovoga. Nakon odvoženja lica radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Advokat optuženih Ljube i Bekrije Seferović ulaže prigovor i pita se u koje vrijeme je nastala fotografija, da li je bilo još fotografija?

Prigovor koji se odnosi na ovu fotografiju koju je snimio pripadnik policije Nebojša. Isto tako, ovaj snimak je predao on samoinicijativno na CD-u, nije vještačen telefon sa kojim je navodno vršeno fotografisanje a na predmetnom snimku se ne vidi vrijeme kada je pribavljen ovaj snimak“, kazao je Rusmir Karkin, advokat optuženog.

Ponovo su prikazani i snimci sa Kuvajtske ambasade ali i kuće Šerifa Konjevića na kojima se vidi prolazak kombija u kobnoj noći za koji Tužilaštvo tvrdi da pripada Seferovićima. Advokat porodice Memić Ifet Feraget se zapitao zašto su Tužilaštvu trebala dva mjeseca da zatraži snimke sa nadzornih kamera?

Proturječnosti koje su nastupile nakon današnjeg suđenja su jasne i prejasne, logične i prelogične, ovo bi trebalo okončati što prije. Ovo je jedan amaterski pokušaj, ocjenu dokaza ćemo prepustiti sudu ali mislim da ovakav slučaj nije zabilježen u historiji bh. pravosuđa“, naglasio je Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

Otac Dženana Memića ostaje pri tvrdnji da je njegov sin ubijen te da se nije radilo o saobraćajnoj nesreći.

Oni i dalje guraju svoje laži, oni nisu svjesni izgleda da ja imam obdukcioni zapisnik, prvi na koji ja pristajem, znači saobraćajna nesreća ne dolazi u obzir, oni su još šest puta vještačili papire. Nisu normalni, oni su imali dijete živo sedam dana u bolnici, zašto gore nisu pregledali dijete, zašto gore nisu vještačili?“, naveo je Muriz Memić.

Odbrana Seferovića uložila je prigovore na sve dokaze koje je danas uložilo Tužilaštvo KS i smatra ih nezakonitim. Iz porodice Dženana Memića su istakli kako neće odustati dok prava istina ne izađe na vidjelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.