Hidajet Jabandžić za N1 o zaposlenju kćerke u KPZ Sarajevo

Vijesti 15. jun 201717:51 > 17:59
N1

Nekoliko kandidata konkursne procedure za prijem pripravnika zatvorskih policajaca – stražara u sarajevski zatvor žalili su se na izbor Merime Jabandžić.

Konkurs je objavljen 28. februara 2017. godine. Obavijest od 6. juna o pet izabranih kandidata, kako navode, dobili su na kućne adrese.

Pred kameru N1 nisu htjeli zbog trajanja žalbenog postupka. No, rekli su šta im smeta – najprije saznanje da je Merima kćerka direktora zeničkog zatvora.

Tvrde da će žalbama dokazati da nije ispunila specifične uslove konkursa i potreban broj bodova. Merimin otac, direktor zeničkog zatvora za N1 komentarisao je ove tvrdnje, kao i navode da je njegova kćerka na testiranja dolazila u službenom vozilu.

Ja sam pročitao određene napise na nekim društvenim mrežema i u nekim medijima u kojima piše da je moja kćerka u službenom vozilu pod rotacionim svjetlima išla na razgovor za posao. To je notorna glupost ili neko ima vidne halucinacije. Toliko o tome. Što se tiče toga da je u pitanju moja kćerka – da istina je. Moja kćerka Jabandžić Merima je konkurisala u drugom gradu i u drugoj firmi za posao. Da li je ona zadovoljila uslove konkursa, da li je zadovoljila uslove testiranja, ja o tome u ovom momentu ne znam ništa jer nisam obaviješten. Ako je zadovoljila ima pravo kao svačije drugo dijete da bude primljena, te ako nije zadovoljila ima pravo da ne bude primljena. Mislim da su ti napisi krajnje zlonamjerni i ja ponekad u šali imam običaj reći da na ovim prostorima postoji žuta štampa, usuđujem se reći da meni ovo više liči na smeđu štampu“, kazao je Hidajet Jabandžić, direktor KPZ Zenica.

Osobe koje su se žalile na konkurs u posjedu su dokumenta u kojem se obavještavaju ko je primljen na pet radnih mjesta, među njima je i ime njegove kćerke, Merime.

N1

Ona de facto nije primljena jer ja nisam dobio nikakvu obavijest da je primljena, odnosno moja kćerka. S druge strane, niko ne može biti primljen dok se žalbeni rok ne završi. Prema toma ja zaista formalno-pravno ne znam da li je ona primljena ili nije jer moja kćerka o tome nije obavještena. Naravno kada se završi rok žalbi onda ćemo znati je li ili nije primljena“, kazao je Jabandžić za N1.

– Da li je dobila bilo kakvo rješenje?

Ne, nije dobila nikakvo rješenje i vjerovatno da niko od tih kandidata neće ni dobiti dok se rok žalbe ne završi. Ja vjerujem da moje dijete ima pravo da konkuriše u drugom gradu za posao kao i svačije drugo dijete. Nakon ove izjave ja više ne želim da komuniciram sa bilo kojim drugim medijem“, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.