Hadžibajrić o neuspjeloj deložaciji objekta u Sarajevu

Vijesti 20. jun 201714:09 > 14:10
Screenshot/ Radiosarajevo

Načelnik opštine Stari grad Ibrahim Hadžibajrić danas je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o jutrošnjoj neuspjeloj akciji deložacije objekta Tesla pub u Sarajevu.

Hadžibajrić je kazao da ga vlasnik objekta i sami objekat ne interesuju, ali se boji nečeg drugog. 

Ono što bih želio da komentarišem, apsolutno me on kao on i Tesla pub ne interesuju. Bojim se nečega drugog. Bojim se, moram javno da kažem, da organi koji su trebali pomoći su totalno danas zakazali i nismo tražili asistenciju policiju. Samo smo tražili da se dva čovjeka legitimišu i oni su to odbili. Ni to nisu bili u stanju“, kazao je Hadžibajrić.

Dodao je da ne želi da se stalno “vraća na isto” te da je danas na ispitu pala država.

Nećemo stalno dolaziti na isto i na komentare “Ko to stalno zivće iz ooštine Stari grad”. Danas je na ovom ispitu pala država jer nama je onemogućeno da uđemo u prostorije koje su u vlasništvu općine Stari Grad. Imenovani gospodin nema ni ugovor koji nikad nije potpisao. Nije problem imenovani gospodin, problem su institucije. Očito da se rade privatne ili stranačke policije“, istakao je.

Poručio je ko, po njegovom mišljenju, stoji iza cijele priče.

Iza ovog stoji sigurno SDA možda potpomognuta nekim manjim strankama. Koga god smo kontaktirali istu su priču pričali ko da su napamet naučili“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.