Članovi Predsjedništva BiH primili predsjednika MKSJ Agiusa

Vijesti 20. jun 201717:23 > 17:25
N1

Članovi Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i Bakir Izetbegović iskazali su dobrodošlicu sudiji Karmelu Agiusu, koji boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Današnja posjeta je druga u nizu posjeta državama nastalim na području bivše Jugoslavije prije okončanja rada Suda krajem 2017. godine.

Predsjednik Agius je informisao članove Predsjedništva BiH o izazovima s kojima se susreće Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju pred kraj mandata. Naglasivši značajan napredak u radu Suda, sudija Agius je izrazio nadu da će Sud okončati svoj mandat na optimalan način i u predviđenom roku.

Predsjednik Agius je informisao članove Predsjedništva BiH o aktivnostima Suda na „Outreach“ programu koji se odnosi na nasljeđe Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, te o dinamici uspostavljanja informativnih centara u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Bosne i Hercegovine sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju te su izrazili zahvalnost za pruženu pravnu pomoć pravosudnim organima u Bosni i Hercegovini.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića, sastanku je prisustvovao oficir za vezu sa Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju iz reda srpskog naroda Borivoje Marojević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.