Ivana Korajlić i Saša Džino u Novom danu na N1

Vijesti 21. jun 201721:19 > 22:36
N1

Jedanaest javnih preduzeća u Republici Srpskoj potrošilo je za tri godine 3,2 miliona maraka za reprezentacije i 1,1 miliona maraka na medijska oglašavanja.

Najveće pojedinačne troškove napravile su Šume Srpske koje su pojele, popile i poklonile 1,1 milion KM, dok je Elektroprivreda RS za oglašavanje tokom 2014, 2015. i 2016. godine izdvojila 215.000 KM, pokazalo je istraživanje portala CAPITAL.ba i Transparency International u Bosni i Hercegovini. Naša gošća ovog jutra je Ivana Korajlić, iz TI BiH.

Sa urednikom na mostarskom Radiju dobrih vibracija Borisom Čerkučom komentarišemo najzanimljivije naslove u dnevnim novinama.

Šta turisti zamjeraju, a po čemu pamte balkanske destinacije? Koja su njihova najčešća pitanja? Koje su najčešće greške koje prave vodiči…o turističkoj sezoni koja je počela razgovaramo sa Muhamedom Vlajčićem, turističkim vodičem.

Upoznajte i jedinog bh. autora horor romana. U svojim knjigama kombinuje humor i horor, inspiraciju pronalazi u bh. svakodnevnici, a do kupaca dolazi prodavajući knjige ispred Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Saša Džino biće naš gost.

Uživo ćemo u jedan poseban park, mjesto za igru ali i mjesto gdje se može mnogo naučiti o različitostima. Servis Dajte nam šansu, na Alipašinu polju, u ulici Trg međunarodnog prijateljstva 8 otvorio je inkluzivni park za djecu tj. osobe sa poteškoćama u razvoju. Park je namijenjen i njihovim roditeljima kako bi zajedno mogli uživati u igri.


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih
mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.