Lijanović: Jedino što se može raspasti je HDZ BiH

Vijesti 23. jun 201711:04 > 11:08
Jerko Ivanković Lijanović

Jerko Ivanković Lijanović je reagovao na posljednje obraćanje lidera HDZ-a Dragana Čovića.

Posljednje izjave predsjednika FBiH Marinka Čavare i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića jasno pokazuju znakove nervoze i svjesnosti da na Općim izborima 2018. godine gube poziciju člana Predsjedništva BiH, a i izvršnu vlast u BiH i FBiH.

Vrlo dobro su svjesni činjenice da stanovnici u FBiH na Općim izborima 2018. godine u konkurenciji sa mnom neće ponovo izabrazi Dragana Čovića za budućeg člana Predsjedništva BiH te oni stoga već sada pokušavaju najavom raspada i podjela zastrašiti stanovnike FBiH kako bi ih zaustavili od već jasno najavljenih promjena.

Javnost, stanovnike, medije, sve koji su postali svjesni moje pobjede i koji više ne šute kao do sada, podsjećam da ne podliježu pritisku i huškačkoj retorici HDZ BiH.

Zašto? Zato jer u FBiH ima dva miliona stanovnika s pravom glasa, dva miliona birača koji će na Općim izborima 2018. odlučiti o onima koji će ih predstavljati u skupštinama, parlamentima, Predsjedništvu BiH. Ta dva miliona birača će odlučiti ko će biti na vlasti nakon Općim izborima 2018. godine, a ne HDZ BiH.

Zbog toga, očita je nervoza HDZ BiH i onih koji ih podržavaju.

Uvjeravam vas da jedino što se može u BiH raspasti nakon Općih izbora 2018. godine jeste HDZ BiH ako nastavi sa ovako lošom ekonomskom i socijalnom politikom protiv stabilnosti, oporavka i boljitka svih stanovnika i naroda u BiH”, poručio je kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.