Pojačan promet vozila na ulazu u BiH

Vijesti 24. jun 201711:25 > 11:26
Zarko Basic/PIXSELL

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMK-a se apeluje na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da prave češće pauze.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas do 13.30 sati, saobraćaj će se odvijati usporeno na magistralnom putu M-18 Tuzla-Slavinovići-Simin Han-Požarnica-Seljublje-prijevoj Banj Brdo- entitetska linija. Vozači se mole da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zbog održavanja manifestacije „Sv.Ivo“ u Podmilačju danas do 16.00 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. U pomenutom terminu alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka.

Zbog radova se sporije saobraća na dionicama magistralnih puteva: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnom putu na području Živinica (M-18).

Pojačan je promet vozila na na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Povremeno je pojačan promet vozila na jugu Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Doljani i Gorica. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.