Munira Subašić za N1: Ovo je sramna presuda

Vijesti 27. jun 201711:59 > 12:01
N1

Predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić komentarisala je za N1 današnju drugostepenu presudu Okružnog suda u Hagu prema kojoj je Holandija djelimično odgovorna za smrt blizu 300 muslimana koji su protjerani iz UN-ove baze u Srebrenici.

Kako je Subašić kazala za N1, presuda je sramna jer je sva odgovornost za ono što se dogodilo u Srebrenici, prebačena na Srbe.

”Ovo je danas sramna presuda, svu odgovornost su prebacili na Srbe i rekli su da su oni počinili genocid i da ništa nisu mogli učiniti. Ipak mi smo majke pobjednice, nisu se mogli oprati, 30 posto su odgovorni, to će biti zabilježeno, bit će zabilježeno da su ih majke tužile i neka nas nose na duši”, ispričala je ona za N1 i zaključila:

”Mi im nećemo halaliti, nećemo im oprostiti. Molit ćemo dragog Allaha da ih kazni. Danas su se pravo i pravda u Den Hagu osramotili. Danas su pokazali da zato što smo mi muslimani, nismo mogli doći do istine i pravde”, kazala je ona.

Odluka Haškog žalbenog suda podupire odluku iz 2014. godine da su holandski mirovnjaci trebali znati da će muškarci koji su tražili utočište u njihovoj bazi u Potočarima biti ubijeni od strane vojske bosanskih Srba ukoliko ih se natjera da napuste bazu, kao što je i bilo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.