Šta radnici KJKP Rad pronalaze u parking automatima

Vijesti 30. jun 201712:41 > 01. jul 2017 07:58
N1

Nakon informacije da su u Banjaluci zabilježeni slučajevi prevara pri plaćanju na parking automatima, provjerili smo kakva je situacija po ovom pitanju u glavnom gradu BiH.

Glasnogovornik KJKP Rad, preduzeća koje je nadležno za javne parkinge i parkomate u Sarajevu, Mirza Ramić za N1 je kazao da uposlenici ove kompanije pronalaze kovanice stranih valuta u automatima za parking karte.

Bude stranih valuta, ali ne u mjeri kako ste naveli da je slučaj u Banjaluci. Pojačan broj stranih kovanica u Sarajevu bude u ljetnom periodu, ali ne u mjeri da nam to predstavlja veliki problem“, kazao je Ramić.

On je kazao da se najčešće pronalaze kune i euri, ali da su zabilježeni i slučajevi da u parkomatu pronađu bankovne kartice.

Imali smo 15. slučajeva da su ljudi mislili da se parking može platiti bankovnom karticom i gurnuli je u automat. U slučaju pronalaska kartice mi obavještavamo policiju koja je vraća vlasniku“, rekao je Ramić i dodao da će se vrlo brzo plaćanje parkinga u Sarajevu moći vršiti karticom.

U užem gradskom jezgru uskoro će biti instalirano 50 najsavremenijih parkomata.

Plaćanje će se moći vršiti kovanicama u domaćoj valuti ili bankovnom karticom na parkomatu, SMS porukom ili direktno redaru koji će kontrolisati plaćanje i bezbjednost. Parkomati su dostavljeni i sada slijedi testiranje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.