N1 na granici: Velike gužve na izlazu iz BiH

Vijesti 01. jul 201712:21 > 12:24
N1

Na Graničnom prelazu (GP) Doljani na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se oko dva sata, a na ulazu oko 30 minuta, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Kako javlja reporter N1, velike gužve vladaju i na Granično prelazu Bosanski Brod. Na GP Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BiH, ali se na ulazu u Hrvatsku čeka oko dva sata. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na vozače teretnih vozila apeluju da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

N1

Do 13:30 sati do povremenih polusatnih obustava saobraćaja dolazi na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Jelašje na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas od 08 do 17 sati vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog održavanja manifestacije “507 Dani Ajvatovice” danas i sutra (1. i 2. jula.) od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu, od zgrade Pošte do BP INA (raskrsnica ulica 14.septembar i 770 Slbbr.).

Iz istog razloga, do sutra do 24 sata, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.