Vozač Amira Zukića priznao krivicu i dobio 8 mjeseci zatvora

Vijesti 03. jul 201710:15 > 10:24
SDA

Općinski sud u Sarajevu osudio je Seida Fazlagića, vozača generalnog sekretara SDA Amira Zukića, na osam mjeseci zatvora. Seid Fazlagić je jedan od uhapšenih u predmetu 'Bosna'.

Naime, on je na današnjem ročištu potpisao sporazum o priznanju krivice za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, potvrđeno je za N1.

Nakon potpisivanja sporazuma, Općinski sud u Sarajevu je Fazlagiću izrekao kaznu od osam mjeseci zatvora, a u nju je uračunato pet mjeseci koje je proveo u pritvoru.

Podsjetimo, u akciji sarajevske policije kada je uhapšen Amir Zukić, slobode je lišen i Seid Fazlagić.

O Fazlagiću se u medijima nije pojavilo mnogo informacija. U izjavama iz Tužillaštva nakon hapšenja, kratko su kazali da se radi o Zukićevom vozaču koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Seid Fazlagić dugogodišnji je član Stranke demokratske akcije. Na posljednjih lokalnim izborima održanim u oktobru prošle godine, bio je kandidat ove stranke za Općinsko vijeće Centar Sarajevo.

U njegovoj kratkoj biografiji objavljenoj uoči izbora, navodi se da je rođen 1964. godine u Čajniču. Diplomirani je ekonomista, u penziji. Otac je troje djece. Predsjednik je Mjesnog odbora SDA Koševo 1.

Podsjećamo, ranije uhapšeni u ovom predmetu optuženi su da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.