Bećirović: Ispunjene su sve pretpostavke za smjenu VM BiH

Vijesti 03. jul 201717:06 > 17:09
Vijeće ministara BiH

Na 42. sjednici Komisije za Vanjske poslove PS BiH, održanoj 3.7.2017. godine, između ostalog, razmatran je i Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu.

Tom prilikom poslanik SDP-a Denis Bećirović je, pored ostalog, rekao da je ovo do sada najlošiji izvještaj koji je dolazio u Parlamentarnu skupštinu BiH. Kada se uporede planirane i ostvarene aktivnosti Vijeća ministara BiH jasno je vidljivo da su ostvareni najlošiji rezultati Vijeća ministara BiH u posljednjih nekoliko mandata, navodi se u saopštenju Bećirovića.

Kako je naveo, Vijeće ministara BiH je za cijelu godinu usvojilo svega 19 tehničkih izmjena i dopuna prijedloga zakona i nijednog cjelovitog zakona.

“Istovremeno, uprkos tako lošim rezultatima, Vijeće ministara BiH se u izvještaju hvali da je ovo najuspješnija godina. To je i apsurdno i tužno”, istakao je Bećirović.
Na kraju, Bećirović je naglasio da su se ispunile sve pretpostavke za pokretanje procedure smjene Vijeća ministara BiH i o tome će se do sjednice dodatno raspraviti među opozicionim strankama, ali i među pojedinim poslanicima vladajućih političkih stranaka.

“Cilj opozicije nije dodatno kompliciranje loših ekonomskih i političkih prilika u zemlji, ali nužno je građanima podastrijeti konkretne činjenice koje govore o rezultatima aktuelne vlasti”, stoji  u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.