Grujičić se oglasio u vezi napada na Subašić

Vijesti 04. jul 201722:45 > 22:46
N1

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić pozvao je nadležne institucije da ispitaju slučaj, te da ukoliko ima elemenata za krivicu, procesuira izazivače incidenta u kome je, kako se navodi, napadnuta Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa".

Danas je u poslijepodnevnim satim, ispred centra gdje se nalaze prostorije Udruženja, nedaleko od Potočara, bačen kamen na automobil koji koriste Majke Srebrenice, potvrđeno je za N1.

Srebrenički načelnik Mladen Grujičić osudio je napad i pozvao nadležne institucije da ispitaju slučaj. Također, Grujičić je pozvao i medije da doprinesu smirivanju tenzija.

“Vjerujem u nadležne institucije da će na adekvatan način odreagovati u danima kada nam je posebno potrebna prisebnost, mir i međusobna podrška i tolerancija. Pozivam i ostale medije, odnosno portale, da doprinesu smirivanju tenzija u našoj opštini, jer iskrivljene informacije, dezinformacije i plasiranje negativne medijske kampanje takođe ne doprinose nesmetanom obilježavanju stradanja svih naroda Srebrenice”, istakao je u saopštenju Grujičić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.