Turisti potražili osvježenje u ledenoj Neretvi

Vijesti 05. jul 201716:38 > 16:40
Anadolija

Stara gradska jezgra Mostara danas je prepuna domaćih i stranih turista, koji uživaju u ljepotama Starog mosta, ali i ledene Neretve u kojoj su mnogi danas potražili osvježenje uslijed temperatura koje su nadmašile 30 steoeni.

Osim što su turisti fotografisali ljepote stare gradske jezgre i nadaleko poznatog UNESCO-ovog spomenika, uslijed vrućine i temperatura koje su danas nadmašile 30 stepeni mnogi su osvježenje potražili u ledenoj Neretvi.

Nekima je bilo dovoljno umočiti ruke i osvježiti vratne žile, dok su neki ulazili u rijeku do koljena, ali pravi avanturisti su se čak i okupali, kao i brojni građani koji su došli potpuno spremni provesti dio dana uz Neretvu i ambijent suncem okupanog Starog mosta.

Mnogi nisu propustili kupovinu suvenira, ispijanje kafe i šetnju starom gradskom jezgrom, kao ni posjetu Muzeju Hercegovina, koji čuva bogatu povijest grada na Neretvi. Mnogi nisu odoljeli ni posjetu ugostiteljskih objekata koji su mamili polaznike primamljivim narodnim nošnjama i kulinarskim kartama s jasno ispisanim tradicionalnim jelima.

Vrhunac dana bez dvojbe je za mnoge danas bio pogled na vratolomni skok s luka Starog mosta visokog 24 metra, koji je oduzimajući mnogima dah, izveo jedan od članova Kluba skakača u vodu Mostari.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.